Bográcsban készült,csülkös, körmös, pacal, burgonyával és friss zöldsalátával
2015. szeptember 18. írta: SzepiÁgi

Bográcsban készült,csülkös, körmös, pacal, burgonyával és friss zöldsalátával

Nem fogyókúrás...de néha szabad "bűnözni" !

 

Jó idő esetén szívesen főzök bográcsban. A szabad tűzön készült ételeknek különleges ízük van és hangulatos, maga a főzés is, mert általában "csapatban" szoktunk bográcsozni. Ha valaki fogyózik, csábítom ezzel az étellel a " bűnözésre", főleg ha szereti is !

006_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

A húsokat előkészítem. A csülköt, körmöt és pacalt megtisztítom, darabolom.

A bográcsba, először két tenyérnyi kockázott szalonnát olvasztok ki. A zsírjában sok aprított vöröshagymát párolok, majd tv paprikát és paradicsomot szeletelek hozzá. Ha a paradicsom szétfőtt, akkor őrölt pirospaprikával szórom meg (aki szereti, csípőset is tehet) és felöntöm kevéske vízzel, hogy a paprika ne kapjon oda, mert akkor keserű lesz az ételünk. Először a csülköt, majd a körmöt teszem a lébe, végül a pacalt. Fűszerezem (só, őrölt bors, pirosarany, köménymag, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma) és vörösbort löttyintek bele (úgy fél litert). Az edény rázogatásával készre főzöm. Soha ne legyen bő lé rajta.
A főzés eltarthat két-három órát is.Bőven jut idő a beszélgetésre, iszogatásra.

Burgonyát hámozok, hasábokra vágom és hozzáadom a húsokhoz. Rövid időn belül ez is megfő.
Ha csípősen szeretjük, akkor pár erős paprika karikát keverjünk közé.

024_renamed_by_iws.jpg

Friss kenyérrel és frissen készített salátával az igazi!


010_renamed_by_iws_1.jpg
Vegyes, zöld saláta
Frissen készített nagyon finom saláta, amiben van fejes saláta kisebb darabokra tépve, madársaláta, rukkola, csíkozott sárgarépa, vékonyra szelt vöröskáposzta, paradicsom. A hozzávalókat összekeverem ,  citromlével meglocsolom és olíva olajat csepegtetek rá.

012_renamed_by_iws_1.jpg


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr587796770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása