Friss fűszeres, fokhagymás csirkefalatok, zöld fűszeres burgonyával és kapros uborkasalátával.
2015. október 03. írta: SzepiÁgi

Friss fűszeres, fokhagymás csirkefalatok, zöld fűszeres burgonyával és kapros uborkasalátával.

Zöldfűszerek, minden mennyiségben

 

Használjuk ki a friss, zöldfüszerek adta lehetőséget ételeink ízesítésére. Íze friss, látványa étvágygerjesztő!
Én bőven használtam a következő ételemnél.

015_renamed_by_iws_2.jpg

Így készítettem:

A csirkehúsokat, kisebb darabokra vágtam (szárny, melle, csont nélküli felsőcomb) és egy friss fűszeres pácot készítettem neki (apróra vágott petrezselyemzöld, zellerzöld, kapor, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só, fehérbors és olíva olaj keverékéből). Ebbe, néhányszor átforgatva, 1 órát hagytam állni. Utána tepsibe kiszedtem a húsokat és a visszamaradt levet is ráöntöttem. Fólia alatt sült 30-40 percet és utána fólia nélkül a hús puhulásáig, pirulásáig.

A burgonyát, meghámoztam és sós vízben, negyedekre vágva, puhára főztem. Leszűrtem és fűszereztem. A petrezselyemzöldet, kaprot konyhai ollóval apróra vágtam, vajon egy kicsit megpároltam (2-3 perc) és a krumplira szórtam. Pecsenye lével meglocsoltam. Friss zöldfűszerekkel, tálaláskor is megszórtam.

012_renamed_by_iws_3.jpg

A fürtös uborkát meghámoztam, vékonyan felkarikáztam. Só, cukor, víz, ecet keverékéből levet készítettem, apróra vágott kaporral ízesítettem és a felszeletelt uborkára öntöttem. Pár csepp, citromos olívaolajjal meglocsoltam.

017_renamed_by_iws_4.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr287885954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása