Sütőzacskóban sült, fokhagymás sertéscomb vele sült krumplival és gombaszósszal
2015. november 24. írta: SzepiÁgi

Sütőzacskóban sült, fokhagymás sertéscomb vele sült krumplival és gombaszósszal

Finom falatok sütőzacskóból

 

Nagyon szeretem sütésnél alkalmazni a sütőzacskót, mert finom, omlósra sül benne a hús és a fűszerek íze is intenzívebben megmarad, mint hagyományos sütésnél.
Mostani ételem is ennek a segítségével készült.

015_renamed_by_iws_5.jpg
Ahogy én készítettem:

A sertéscombot egészben, megtűzdeltem fokhagyma gerezdekkel, és pácoltam (olaj, só, bors, fűszerkömény, rozmaring, majoranna, kevéske chili paprika). Egy órát állt a pácban, utána sütőzacskóba tettem.

020_2.JPG
Burgonyát hámoztam, nagy darabokra vágtam és a húsról visszamaradt páclében megforgattam. Utána a sütőzacskóba a húsköré elosztva rendeztem. A pácléhez öntöttem kb. ½ dl vizet és a zacskóba öntöttem a húsra és burgonyára. A sütőzacskó száját a mellékelt záró-szalaggal szorosan lezártam. Tepsibe helyeztem, úgy hogy a zacskó ne érjen a tepsi oldalához és hústűvel a felsőrészén a zacskót több helyen megszurkáltam.
200 fokon, 1,5 órán át sütöttem (ez függ a hús mennyiségétől). A színén és villával való ellenőrzéskor kiderül. Akkor ollóval felvágtam a zsákot a felső részén és kicsit pirítottam a húst. 
A burgonyát közben ki is lehet szedni, vagy a zacskó takarásában hagyni.
Pár percet hagytam hűlni és éles késsel szeleteltem, majd a krumplival együtt tálaltam.

Gombaszósz:
Aprított vöröshagymát zsiradékon dinszteltem, majd az alaposan megmosott és darabolt gombát hozzáadtam. Fűszereztem, só, fehérbors, házi ételízesítő. Puhára pároltam a gombát és tejszínnel felöntöttem. Egy csokor petrezselyemzöldet konyhai ollóval beleaprítottam. Pár percig együtt forraltam.

Nagyon jól kiegészítette az egyébként, kicsit száraz sertéscombot.
027_renamed_by_iws_4.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr938105696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2015.11.25. 09:59:35

Nekem egy óra is elég szokott lenni és 180 fokon.

SzepiÁgi 2015.11.25. 21:49:20

@Mitzi von Küche:
Köszönöm az észrevételt. Írtam is, hogy a hús mennyiségétől is függ a sütési idő és közben nem árt ellenőrizni, az állagát.
süti beállítások módosítása