Szaftos sertés tarja, petrezselymes burgonyával
2016. január 14. írta: SzepiÁgi

Szaftos sertés tarja, petrezselymes burgonyával

Izgatóan illatos és látványos

 

Télen sem kell a friss tavaszi illatokat száműzni! A petrezselyem csodás illatot varázsolt az ételnek, a hús pedig látványos körítés volt.

husvet_164_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítettem:

Szükséges hozzá lehetőleg (egy darabban) 1-1,5 kg sertéstarja, sütőzacskó, 1 csomó friss petrezselyem zöld, 1-1,5kg burgonya.

A tarját 2-3cm vastagságúra felszeleteltem. Én nagy szeleteket szoktam belőle készíteni, úgy hogy a vastagságot megfelezve bevágom a húst és szétterítem, így kéttenyérnyi darab lesz belőle, ami még összébb sül. Megmostam és papírtörlővel leitattam róla a vizet.

Pácot készítettem a következő módon:

 Olajba tettem sót, borsot, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, őrölt köményt, koriandert, lestyánt, mustárt, alaposan összekevertem és a hússzeleteket átforgattam benne. Lefedtem az edényt és hűtőbe helyeztem. Ezt jó elkészíteni előző nap, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap a bepácolt húst sütőzacskóba tettem a páclével együtt és öntöttem hozzá 1dl vizet.
Lezártam a zsákot, tepsibe fektettem úgy, hogy a zacskó ne érjen a sütőhöz. Kb. 1 óra múlva  a zacskót ollóval felvágtam óvatosan, hogy a gőz meg ne égesse a kezemet és még 20 percig sütöttem, hogy szép piros legyen.


Közben elkészítettem a petrezselymes burgonyát. A burgonya hámozása, mosása után nagyságától függően daraboltam ( lehet egészbe ha apró, félbe, negyedelve, de lehetőleg egyforma nagyságúakra).oda tettem főni ételízesítős, köménymagos vízbe. Vigyázzunk a főzéssel, szét ne essen.

Míg főtt, meghámoztam egy fej vöröshagymát és apróra összevágtam, a petrezselymet megmostam és azt is finomra aprítottam. Kevéske olajon megfuttattam a hagymát, amikor üveges volt,hozzá adtam aprított petrezselyem zöldet. Néhány kavarás után kész is.

Közben a burgonya megfőtt, leszűrtem és hozzáöntöttem a petrezselymes alaphoz. Nem kavargattam, csak rázogattam.

husvet_159.jpg
Remélem mindenkinek ízleni fog!

husvet_163_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr348272492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása