Ennek az ételnek a készítéséhez csak akkor érdemes hozzá fogni, ha nagyon szép oldalasra (vastag, nem túl csontos, inkább porcos) sikerül szert tenni, mint most nekem.
Ahogy én készítettem:
Az oldalast nem szeleteltem, hanem egyben hagytam és bedörzsöltem sóval, borssal, fokhagymával.
Ételízesítő, méz, ketchup, rozmaring felhasználásával, keveréket készítettem egy megfelelő méretű edénybe és beletettem a fűszerezett oldalast. Megforgattam benne párszor és lefedtem, félretettem addig, amíg a többi alkotórésszel is elkészültem.
Krumplit és zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, tv paprika, lilahagyma) hámoztam, majd szeleteltem.Ételízesítőben megforgattam ezeket.
Amikor elkészültem, a tepsit kizsíroztam, belefektettem az oldalast és körberaktam a zöldségekkel.
A húsra még zsír darabokat tettem, a maradék páclevet is ráöntöttem.
Lefedtem alufóliával és a sütőbe helyeztem. Nagy lángon sütöttem (200 fok), mivel ez nagy adag volt 1,5 órát. Akkor levettem a fóliát róla és még pirítottam 0,5 órán át. Ez lett az eredmény.
Gyönyörű, bíborszínű salátával tálaltam.
Ehhez, céklát főztem, majd csíkokra vágtam. Lilakáposztát is vékony csíkokra vágtam, kiegészítve kevés fehérkáposztával is. Őrölt köménnyel, kevés sóval megszórtam, majd balzsamecetet és olíva olajat adtam hozzá. A cékla a fehérkáposztát is megszínezte, így kapta a szép, bíbor színt. Finom kiegészítője volt a sült zöldségeknek és húsnak.
Jó étvágyat!