Körömpörkölt, köményes hasábburgonyával
2016. február 06. írta: SzepiÁgi

Körömpörkölt, köményes hasábburgonyával

Disznólkodjunk egy kicsit

 

A mi családunk nagyon szereti ezt az ételt! Egyetlen probléma vele, hogy túl kulturáltan nem lehet fogyasztani, mert akkor nem igazán élvezhető. Úgy jó, ha finom kenyérrel a pörköltlevet tunkoljuk és a csontokat simára szopogatjuk.Egyszóval, disznólkodunk!

066_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítettem:

A főzési idő rövidítése érdekében, a körmöket, kuktában (félig) előfőztem. Főzővizét ízesítettem, vöröshagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel.

053_renamed_by_iws_1.jpg


Pörkölt alapot készítettem. Sok vöröshagymát, zsíron dinszteltem. Fűszereztem paprikával (aki szereti, használhat csípőset is), borssal, sóval, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, sűrített paradicsommal és a köröm főzőlevével engedtem fel. A körmöket is beletettem és ebben a pörköltlében főztem puhára. Szükség esetén a főzőlével pótolva a hiányzó folyadékot. A vége felé már nem kavargattam, csak rázogattam az edényben, hogy ne essen szét a köröm.

070_renamed_by_iws.jpg


Köménymagos hasábburgonyával tálaltam:
A burgonyát hámozás után, hasábokra vágtam és sós, egész köménymagos vízben puhára főztem.
Tálaláskor, meglocsoltam a zsíros levével.

077_renamed_by_iws.jpg


Mi, házi csalamádét fogyasztottunk hozzá.

055_renamed_by_iws_1.jpg



Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr368364050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2016.02.07. 12:11:04

Pozitivum, hogy a porkolt-alapot zsirral csinaltad es nem olajjal vagy valmi reform-izével.

Viszont a pörkölt attól pörkölt, hogy PÖRKÖLIK es nem fozik a benne levo husokat. Porkoles kozben ugyanis olyan pörzs-anyagok keletkeznek, melyek ize meghatarozo a porkoltekben.

Ertem en, hogy igy gyorsabb, de a 4 oran at puhulo korombe beleivodik a fuszer, te pedig leontottel egy fott kormot egy hig porkolt-szafttal.

A "pecsenyelé" szot elirasnak veszem, remelem nem gondoltad komolyan, hogy a porkolt szaftja es a pecsenye leve akar csak rokonsagban allna egymashoz...

SzepiÁgi 2016.02.07. 14:03:10

@protézisesh:
Örülök a hozzáértésednek, tőlem ennyi tellett! Te akkor, ne így készítsd!

kapusedző 2016.02.07. 14:06:43

@SzepiÁgi: Kedves Ági, ezen kár volt megsértődni... Igaza van az úrnak, még akkor is, ha önnek ez nem esik jól. Nem kell sajnálni azt a 4-5 órát, ha már körömpörköltet készít. :)

SzepiÁgi 2016.02.07. 15:42:28

@kapusedző:
Nem sértődtem meg... Leírtam, hogy én hogy készítettem, de nem várom el senkitől, hogy Ő is úgy csinálja! Nekem és a családomnak ízlett, de ha lesz ennyi időm a főzésre szánni, biztosan ki fogom próbálni, hogy legyen összehasonlítási alapom.
süti beállítások módosítása