Tea, kávé mellé vagy csak egyszerűen ropogtatni, nassolni ajánlom, (az egyébként gyerekek nagy kedvencét) ezt az egyszerűen és gyorsan elkészíthető kekszet.
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
50 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliáscukor, 20 dkg vaj, 2 db tojás, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor.
Elkészítése:
A lisztben elkevertem a sütőport, a cukrot, elmorzsoltam a vajat és a tojások hozzáadásával összegyúrtam. Kemény, de nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk.
Kétfelé vettem, az egyikbe beledolgoztam a kakaóport.
Mindkét lapot 1 cm vastagságúra és egyforma nagyságúra kinyújtottam.
A világos tésztára rátettem a kakaósat és feltekertem. Fóliába csomagolva, kb. 1 órára a hűtőbe tettem.
Utána a közepén kettévágtam a tekercset és egymás mellé helyeztem, úgy, hogy a hajtás szélei felülre kerüljenek.
Szorosan összefogtam a két tekercset és kb. 7 mm vastagságban felszeleteltem.
Ujjammal formáztam lepke alakúra (két oldalt benyomtam és a tekercs hajtott részét, csápnak képeztem).
Formázás után, lazán tepsibe helyeztem (sütés közben nőni fognak) és előmelegített sütőbe 190 fokon világosra sütöttem.
Jól záródó kekszes dobozban több napig is eláll.
Jó étvágyat!