Tárkonyos, barna sörös rakott csülök
2016. február 13. írta: SzepiÁgi

Tárkonyos, barna sörös rakott csülök

Megkínáltam a csülköt sörrel

 

A történet úgy kezdődött, hogy volt egy szép csülköm és lövésem volt, mit is kezdjek vele. Aztán, megakadt a szemem, a hűtőben árválkodó barna sörön. Gondoltam, megkínálom a csülköt vele. Nem tudom, hogy a csülöknek jól esett-e, de nekünk nagyon ami kisült belőle!

038_renamed_by_iws_4.jpg

Ahogy én készítettem:


A csülköt, - hagyma, fokhagyma, bors, só, babérlevél ízesítésű vízben- puhára főztem. Amikor megfőtt, a csontot kifordítottam belőle. Egy kicsit hagytam hűlni és szeleteltem.

006_renamed_by_iws_5.jpg

A burgonyát héjában megfőztem, a póréhagymát megtisztítottam, majd mindkettőt karikára vágtam.

010_renamed_by_iws_14.jpg

Egy kerámia tálat kizsíroztam és bele rétegeztem az elkészített hozzávalókat.
Először a krumplit, amit fokhagymás sóval és tárkonnyal szórtam meg.
Erre került a karikázott póréhagyma, ezt kicsit borsoztam.

016_renamed_by_iws_9.jpg

Só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, zúzott fokhagyma keverékében a hússzeleteket megforgattam és beterítettem vele az eddigi rétegeket. Megszórtam morzsolt tárkonnyal és végül az egészet leöntöttem ( kb. 2 dl) barna sörrel.

018_renamed_by_iws_10.jpg

A kerámiatálra ráhelyeztem a tetejét és a sütőbe tettem, amit csak most kapcsoltam be.
45 percig hagytam sülni, majd a tetőt levettem a tálról és még 10 percet pirult a hús.

028_renamed_by_iws_6.jpg

Póréhagymás, céklasalátával fogyasztottuk.

035_renamed_by_iws_2.jpg

Jó étvágyat!






 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr768388100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása