A történet úgy kezdődött, hogy volt egy szép csülköm és lövésem volt, mit is kezdjek vele. Aztán, megakadt a szemem, a hűtőben árválkodó barna sörön. Gondoltam, megkínálom a csülköt vele. Nem tudom, hogy a csülöknek jól esett-e, de nekünk nagyon ami kisült belőle!
Ahogy én készítettem:
A csülköt, - hagyma, fokhagyma, bors, só, babérlevél ízesítésű vízben- puhára főztem. Amikor megfőtt, a csontot kifordítottam belőle. Egy kicsit hagytam hűlni és szeleteltem.
A burgonyát héjában megfőztem, a póréhagymát megtisztítottam, majd mindkettőt karikára vágtam.
Egy kerámia tálat kizsíroztam és bele rétegeztem az elkészített hozzávalókat.
Először a krumplit, amit fokhagymás sóval és tárkonnyal szórtam meg.
Erre került a karikázott póréhagyma, ezt kicsit borsoztam.
Só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, zúzott fokhagyma keverékében a hússzeleteket megforgattam és beterítettem vele az eddigi rétegeket. Megszórtam morzsolt tárkonnyal és végül az egészet leöntöttem ( kb. 2 dl) barna sörrel.
A kerámiatálra ráhelyeztem a tetejét és a sütőbe tettem, amit csak most kapcsoltam be.
45 percig hagytam sülni, majd a tetőt levettem a tálról és még 10 percet pirult a hús.
Póréhagymás, céklasalátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat!