Egy nagyon finom, egyszerűen, gyorsan elkészíthető sütimet mutatom ma be Nektek. Én most meggyel készítettem, de tetszés szerint más gyümölcsöt is lehet használni.
Ahogy én készítem:
Hozzávalói:
50 dkg vajas- leveles tészta, 50 dkg babapiskóta, 50 dkg magozott meggy, 3 csomag vanilliás pudingpor, 5 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1 tojás sárgája, pici vaj a tepsi kenéséhez, 1 tábla csokoládé
Elkészítés:
A vajas-leveles tésztát, két részre osztom és lisztezett gyúrótáblán, két egyenlő (tepsi méretűre-35x25-cm) részre nyújtom. A tepsit vékonyan kivajazom és az egyik rész tésztát beleterítem. Erre szorosan lerakom a babapiskótákat, majd a lecsöpögtetett, fahéjjal összekevert meggyet is ráteszem.
A tejjel, előírás szerint ( 5 dl tejjel) elkészítem a pudingot és pár perces hűlés után a meggy tetejére öntöm, egyenletesen eloszlatom.
Erre kerül a tészta másik fele, amivel beterítem. Tojás sárgájával megkenem.
Előmelegített sütőbe teszem és 20 percig sütöm.
Miután kivettem, még forrón reszelek rá csokit és olvadása után, késsel elkenem a tetején.
Langyosra hűlés után szeletelem.
Tálaláskor felvert tejszínhabot kínálok hozzá.
Jó étvágyat!