Bodza szörp
2016. május 25. írta: SzepiÁgi

Bodza szörp

Virágból finom nedű

 

Virít a bodza és nem érdemes kihagyni néhány finomság készítését belőle! Például a szörpöt, ami nagyon kellemes ízű és lehűtve csodálatos szomjoltó.

11270323_991721220858544_4338766351875616329_o_1_renamed_by_iws.jpg

Én így készítettem:


20 db szép tenyérnyi nagyságú bodza virágot gyűjtöttem. 2 l vizet öntöttem rá és 3 db meghámozott citromot bele karikáztam. Lefedtem sűrű szövésű szitával és 3 napig hűvös helyen hagytam állni. Naponta párszor megkavargattam.
A 3. napon a szitán leszürtem és a visszamaradt lébe öntöttem 2 kg cukrot, 1 kis tasak citromsavat és tűzre tettem. Forráskor habzik, ezért kavargatni kell. Addig főztem, amíg a habzása megszűnt (kb. 40 perc).
Akkor levettem a tűzről és alaposan megtisztított üvegekbe szűrtem. Száraz dunsztba hagytam kihűlni 2 napig. Ezt követően mehet a végleges helyére, fogyasztható is. A felbontott üvegeket ajánlatos hűtőben tárolni!

11270323_991721220858544_4338766351875616329_o_renamed_by_iws.jpg

Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr508746888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása