Mentás eperkrémleves, epervelős habgaluskával
2016. május 28. írta: SzepiÁgi

Mentás eperkrémleves, epervelős habgaluskával

A legjobb dolog, ami az eperrel történhet...

 

A gyümölcsök jó szomjoltóak és ízletesek. Ha már unjuk a nyers fogyasztását, akkor üdítően finom krémleves is készülhet belőle.Jól lehűtve csodás élményt nyújthatnak számunkra. Én most eperből próbálkoztam és nem bántam meg.

048.JPG

Ahogy én készítettem:
Az epret alapos mosás után, leszáraztam. Egy kis részét félretettem, epervelőnek és díszítésnek.
Egy megfelelő méretű edénybe helyeztem az epreket, felöntöttem annyi vízzel amennyi levesre szükségem lesz. Ízlés szerint nádcukrot (vagy édesítőt) tettem bele és tűzre raktam. Ízesítettem egész fahéjjal (amit a végén kidobtam belőle), szegfűszeggel, pici sóval, egy ágacska mentával (tálalás előtt ezt is eltávolítottam).
Miután felforrt, 10 percig hagytam főni.
Közben elkészítettem az eperpudingot, amivel besűrítettem. Beleszűrtem a levesbe és állandó kavargatás mellett a kellő sűrűségűre főztem. Hideg vízbe állítottam az edényt és botmixerrel összetörtem benne az epret. Alaposan lehűtöttem, mert úgy finom.


Epervelős habgaluskát készítettem hozzá:

Az eperszemeket aprítóban összetörtem, vaníliás cukorral ízesítettem (ez lett az epervelő).

014_renamed_by_iws_7.jpg


Tojás fehérjét, csípet sóval kemény habbá vertem, közben apránként adagoltam hozzá az epervelőt. A velőből keveset hagytam meg a kész galuska tetejére.

016_renamed_by_iws_1.jpg


A kemény habból, kupacokat készítettem.

020_renamed_by_iws_2.jpg

Mikróban egy percig melegítettem. Így a hab nem esik össze. A kész hab tetejére a az epervelőből csurgattam és tálaláskor a leves tetejére helyeztem.

023_renamed_by_iws_1.jpg

Friss mentaággal  és friss eperszemekkel díszítettem.

038_renamed_by_iws_1.jpg

Jó étvágyat!




A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr48754430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása