Szeretjük általában a gyümölcsöket, de ha ebéd utáni desszertnek szánom, nem igazán kelendő. Akkor mindenki valami nasit vár. Így történt, hogy a felgyűlt gyümölcsöket nasinak álcázva jó ízű, csábos desszert került az asztalra amit egy kis chia maggal reformosítottam.
Ahogy én készítettem:
Az én adagom 12 személyes volt.
Gyümölcsöket (összességében 1 kg) aprítottam; magnélküli szőlőt, banánt, kivit, mandarint. Egyet-egyet meghagytam egészbe a tetejére . Őrölt szegfűszeggel az aprított gyümölcsöt megszórtam.
Két natúr tömlős sajtot (20 dkg) és a mascarponét (50 dkg) 1 evőkanál nádcukorral és 1 evőkanál vanillia eszenciával simára kevertem.
Ehhez adtam a darabolt gyümölcsöket és jól összeforgattam.
Kisméretű piskóta tallért használtam, amit ha felnőtteknek készül akkor rumba, ha gyerekek is fogják fogyasztani csak tejbe forgassuk meg. Vigyázzunk arra, hogy ne ázzon teljesen el.
Egy megfelelő méretű formát kiraktam a megáztatott tallérral (alját és oldalát is).
Majd a gyümölcsös krémet beleöntöttem.
A tetejére kemény (nem áztatott) tallérokat raktam.
2,5 dl cukrász tejszínhabot (hulala vagy habmester) keményre felvertem. Ezek cukrozott habtejszínek, ezért külön édesítést nem igényel. A tetejére tornyoztam és a félretett gyümölcsökkel sűrűn kiraktam. Néhány darabka csokoládét is becsempésztem a hab közé. Végül megszórtam chiamaggal és legalább 3-4 órára a hűtőbe tettem.
Addig a piskóta is megpuhul, a gyümölcsök összeérnek és a chiamag is duzzad.
Mindenki ízlésének és igényének megfelelően adagolja poharakba.
Jó nassolást!