Azért imádom a krémlevest készíteni, mert nagyon egyszerű, szinte nem lehet elrontani. Bármilyen zöldségből készíthető. Én most a zellert választottam, jellegzetesen finom ízéért.
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
1 db nagyobb zellergumó, 2 db burgonya, 3 evőkanál olívaolaj, 2 dl főzőtejszín, fűszerek (só, bors, rozmaring, petrezselyem zöld, szerecsendió), 2 l húslé (lehet marha húsleves kockából is) vagy víz.
Elkészítése:
A zellert és burgonyát hámozás után, kockákra vagdaltam
Olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttattam, felengedtem a húslével és beletettem a zeller-, burgonya kockákat. Sóztam, borsoztam, megszórtam kevéske őrölt szerecsendióval és fedő alatt puhára főztem. Ízesítettem még petrezselyem zölddel és rozmaringgal.
Puhulás után, pépesítettem botmixerrel és főzőtejszínnel besűrítve felrotyantottam.
Most sült baconnel tálaltam, de betétként készíthetünk,sonkás gombócot, reszelt sajtot, házi csipetkét, apró nokedlit is.
Jó étvágyat!