Tejszínes- zöldséges csirkeragu, parajos galuskával
2016. december 09. írta: SzepiÁgi

Tejszínes- zöldséges csirkeragu, parajos galuskával

Gyorsan finomat...

 

Ha szorít a cipő főzésileg, akkor is készíthetünk gyorsan, finomat! Ebben nagy segítségünkre lehet egy edény, a wok. Nem igazán szoktam kész és félig kész ételeket vásárolni, de most kivételt tettem mivel a szükség törvényt bont.Megtetszett a mélyhűtött parajos galuska, ami nagyon finomnak bizonyult és remek kiegészítője lett a ragunak.

144_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítettem:

Erre a célra csirkemell nyesedéket ( kb. 1 kg) használtam, ami nagyon megfelelt, mert közel azonos nagyságú darabkák voltak.

082_renamed_by_iws_1.jpg


Zöldségeket aprítottam (tetszésünknek megfelelőt) én két színű sárgarépát, brokkolit, karfiolt.

090_renamed_by_iws_1.jpg


Wok-ban készítettem.
Két nagyobb fej vöröshagymát aprítottam  és olíva olajon (2 dl) megdinszteltem. Ezt követően hozzáadtam a csirkemell darabkákat és fehéredésig pároltam, majd az aprított zöldségeket is hozzákevertem.

096_renamed_by_iws.jpg


Ízesítettem sóval, borssal, fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, megszórtam aprított petrezselyemzölddel. Addig sütöttem, amíg a levét teljesen elfőtte és a hús omlóssá a zöldségek puhává váltak. Utána felöntöttem 3,5 dl főzőtejszínnel és állandó kavargatás mellett újból felforraltam. Tálalásig melegen tartottam.

Parajos galuskával fogyasztottuk, amit mélyhűtöttként vásároltam.
Forrásban lévő bő, sós vízben felengedés nélkül  öntöttem bele és addig főztem amíg feljöttek a víz tetejére. Akkor leszűrtem, jól lecsöpögtettem.

113_renamed_by_iws.jpg

Olajat hevítettem és néhányszor átforgattam benne a galuskákat.

117_renamed_by_iws_1.jpg

Melegen tálaltam. Nagyon finom volt a zöldséges raguval.

 

131_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr4512037707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása