Tejfölös tökfőzelék fasírttal
2017. január 18. írta: SzepiÁgi

Tejfölös tökfőzelék fasírttal

Főzelék minden idénybe

 

Főzelékeket bármelyik évszakban ehetünk. Idénybe friss alapanyagokból, télen a fagyasztottak is tökéletesek.
Most én fagyasztottból készítettem mégis tökéletes ízeket élvezhettünk.

013_2_renamed_by_iws_2.jpg

 

Ahogy én készítettem:
A fagyasztott gyalult tököt (fagyott állapotban) hagymás zsírra dobtam. Idénybe friss főzőtökből készítsük, gyalulás után ugyanezzel a módszerrel. Sóztam, borsoztam, nagy csomó apróra vágott kaporral ízesítettem. Felengedtem annyi húslével (húsleves kockából is készíthető) ami egy ujjnyira ellepte. Csak pár percig hagytam főni, hogy kicsit roppanós maradjon.
A tejfölbe, pirospaprikát, kevéske lisztet tettem, jól összekevertem és a tökre szűrtem. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tejjel lehet hígítani. ( Aki fehéren szereti, a paprikát hagyja el)
Néhány perces forralás után készen is van.

001_3_renamed_by_iws.jpg



Aki feltéttel szereti, választhatja többek között a fasírtot is
Már biztosan mindenkinek van jól bevált fasírt receptje, azért az enyémet is bemutatom.
Két db szikkadt zsemlét tejbe beáztatok, majd alaposan kinyomkodom.
Zsíron jó nagy fej apróra vágott vöröshagymát dinsztelek. Leveszem a tűzről és hagyom kicsit hűlni. Hozzáadom a sovány sertéshúsból (0,5 kg) készült darált húshoz. Rányomok 4 gerezd fokhagymát, ráütök két egész tojást, hozzáadom a jól kicsavart zsemléket is és fűszerezem (sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával). Alaposan kigyúrom (ha túl lágy lenne a massza, zsemlemorzsát lehet hozzá adni) és vizes kézzel tetszőleges nagyságú golyócskákat formázok belőle. A kész golyókat zsemlemorzsába meghempergetem és forró zsírban szép pirosra sütöttem.

006_renamed_by_iws_8.jpg

 

Önmagában is finom, de bármilyen főzelékre tökéletes feltét.

004_2_renamed_by_iws.jpg


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr9512135713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása