Készítettem már sokszor töltött káposztát, kelleveleket is töltöttem már, de így még nem készítettem. Mivel a változatosság gyönyörködtet, ezért ki kellett ezt is próbálnom. Egy percig sem bántam meg, mert nagyon finom és mutatós is lett. A család el volt tőle ragadtatva és nekem ez a lényeg!
Ahogy én készítettem:
Egy 1,5 kg-mos kelkáposztát, leveleire szedtem. A vastag eret levágtam róla. Sós, köménymagos vízben forrástól számított 5 percig puhítottam. Utána hideg vízzel leöblítettem és hagytam lecsöpögni.
1 kg sertéshúst (comb), 1 nagy fej vöröshagymát és 4 cikk fokhagymát ledaráltam.
Tasakos barna rizst puhára főztem.
A húst zsíron megsütöttem, egy pici levet a kelkáposzta főzőlevéből öntöttem alá. Ízesítettem sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával és fűszerpaprikával.
Amikor megpuhult és langyosra hűlt, hozzákevertem a rizst.
Ezzel a töltelékkel készítettem el a káposztalevelekből a tekercseket.
Kizsírozott tepsibe, sorba leraktam majd leöntöttem paradicsomlével és zellerlevelet vagdostam rá.200 fokos sütőbe tettem és 40 percig sütöttem.
Akkor durvára reszelt sajttal alaposan megszórtam és 180 fokon még 20 percet hagytam a sütőben, amíg a sajt szépen ráolvadt.
Elkészültek a tekercsek.
Köménymagos hasábburgonyát készítettem hozzá:
A burgonyát meghámoztam és sós, egész köménymaggal ízesített vízben puhára pároltam.
Amikor megpuhult, leszűrtem a vizet róla és tálaltam.
Jó étvágyat!