Szeretem a hús és és a gomba párosítást, főleg erdei gombával. Az pedig csak fokozza az élvezetet, ha kap egy finom tejfölös szószt is. Nos, ebből az ételből egyik sem hiányzik.
Ahogy én készítettem:
A sertéscombot (1 kg) 5 x 5 cm darabokra vágtam.
A gombát (0,5 kg, erdei gombával a legfinomabb) tisztítottam és laskákra szeleteltem.
2 nagy fej vöröshagymát, 1 db tv paprikát apró kockákra vágtam és zsíron megdinszteltem. A tűzről levéve adtam hozzá 2 evőkanál őrölt paprikát, 0,5 dl húslevet (víz is jó) és jó összekevertem. Fűszereztem, őrölt borssal, 2 db babérlevéllel, 3 cikk zúzott fokhagymával, 1 db aprított paradicsommal,1 mokkáskanál kakukkfűvel. Lassú tűzön sütöttem a húst, néha megkavargatva. Ha igényli (oda ne égjen!), csak akkor öntök alá további folyadékot.
Amikor a hús már félig puha volt, hozzáadtam a szeletelt gombát is és most sóztam meg.
Együtt puhára sütöttem.
Közben tejfölös habarást készítettem:
3 dl tejfölbe tettem 2 teáskanál fűszerpaprikát, 1 evőkanál lisztet és annyi tejet, hogy önthető folyadékot kapjak. Jó összedolgoztam és a gombás ragura öntöttem.
Összekevertem, egyet forraltam és el is készült.
A tésztát kifőztem és együtt tálaltam. A lúdgégét tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórtam meg.
Jó étvágyat!