Töltött padlizsán csónak kukoricás rizzsel
2017. július 17. írta: SzepiÁgi

Töltött padlizsán csónak kukoricás rizzsel

A törökparadicsom ezer arcából egy...

 

Ennél az ételnél nagyon fontos a jó alapanyag kiválasztása. A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény, a héja fényes. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű. Igen sokrétűen lehet elkészíteni, én most egy töltött változatot hoztam.

20133369_1809725369054326_1509824444_o_renamed_by_iws.jpg

Ahogy készült:


2 db szép, egészséges, fénylő padlizsánt megmostam és hosszába félbevágtam. Picit besóztam, karalábévájóval a húsát kiszedtem és a darabokat félretettem.
A kivájt padlizsánokat 20 percre közepes hőfokon a sütőbe tettem.

20132921_1809725379054325_735374211_o_renamed_by_iws.jpg


Addig elkészítettem a tölteléket:
1 fej vöröshagymát apró kockákra vágva zsíron megdinszteltem. Utána 0,5 kg darált húst adtam hozzá (ez lehet sertés, csirke, marha, pulyka) és a hús fehéredéséig sütöttem. Akkor rádobtam 1 db darabolt paradicsomot, a félretett padlizsán húst, 3 evőkanál paradicsompürét, 2 gerezd zúzott fokhagymát, fűszereket (ízlés szerint só, 1mk. bors, 1 kk. bazsalikom, 1kk. oregano, 1mk. lestyán, ízlés szerint cukor). A hús puhulásáig sütöttem, folyadékot nem igényelt.

20138064_1809725465720983_2141251588_o_renamed_by_iws.jpg

A kivájt padlizsánokat ezzel a töltelékkel megtöltöttem, alaposan megszórtam reszelt sajttal és 15-20 percre újból a sütőbe dugtam, majd az utolsó 3 percben a sajtot rágrilleztem.

20205907_1809725349054328_1181791609_o_1_renamed_by_iws.jpg

Tasakos előfőzött rizst, előírás szerint sós vízben puhára főztem, majd főtt morzsolt kukoricával összekevertem.

20132884_1809187332441463_562296098_o_1_renamed_by_iws.jpg

 

Ez lett a köret a töltött padlizsánok mellé.

20205907_1809725349054328_1181791609_o_renamed_by_iws.jpg



Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

http://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr8612670239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.