Mediterrán hústekercsek spagettivel és paradicsomos szósszal
2017. augusztus 19. írta: SzepiÁgi

Mediterrán hústekercsek spagettivel és paradicsomos szósszal

Mediterrán ízek élvezete

 

Imádjuk a mediterrán jellegű ízeket és gyakran alkalmazom is a konyhánkban. A mostani ételemben a mozzarella, az aszalt paradicsom, a hús, a paradicsom szósz és mediterrán fűszerek csodás ízei érvényesülnek.

144_renamed_by_iws_1.jpg

Ahogy én készítettem:

80 dkg sertéscombot, szeletekre vágtam, kiklopfoltam. Mind két oldalról sóztam és borsoztam.

003_renamed_by_iws_15.jpg


25 dkg nagyméretű mozzarellát, annyi szeletbe vágtam, ahány szelet lett a hús (nálam 10 szelet).
Aszalt paradicsomból is 10 csíkot készítettem elő, valamint egy nagyobb rozmaring ágat daraboltam.

019_renamed_by_iws_22.jpg



Amikor ezekkel elkészültem, a hússzeleteket megtöltöttem.
Egy szelet húst kiterítettem, a közepére helyeztem a mozzarella karikát, erre egy csík aszalt paradicsomot és egy darabka rozmaringágat.

024_renamed_by_iws_11.jpg


Szorosan feltekertem a húst. Ezt minden szelettel végig csináltam.

029_renamed_by_iws_13.jpg


Miután elkészültem a tekercsekkel, egy megfelelő méretű tűzálló edénybe szorosan egymás mellé leraktam. Aláöntöttem 1,5 dl vörösbort, rádaraboltam egy paradicsomot, közészúrtam két cikk tv paprikát és mellé illetve a tetejére helyeztem pár kisebb rozmaring ágat és bazsalikom levelet.

050_renamed_by_iws_9.jpg


Sütőbe tettem és 200 fokon sütöttem, amíg a bort elpárologta (1 óra).

061_renamed_by_iws_3.jpg


Ez alatt paradicsomszószt készítettem:

 Kevéske olajon megfuttattam a paradicsom pürét (5 dl), egy evőkanál liszttel megszórtam és simára kevertem. Felengedtem húslével, ízesítettem, sóval, borssal, zúzott fokhagymával,oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, cukorral (ezekből ízlés szerint) és a kívánt sűrűségűre főztem állandó kavargatás mellett.

066_renamed_by_iws_3.jpg

Amikor a hús alatt már csak kevés folyadék volt (1 óra elteltével) kivettem a sütőből és meglocsoltam a paradicsomszósz egy részével (a többit külön tálaltam) és 180 fokra csökkentettem a sütő hőfokát.
Újra visszatettem a húsokat és még fél órát sütöttem.

Durum spagettit főztem köretként:

072_renamed_by_iws_5.jpg


Bő forró, sós némi olajjal ellátott vízben. Nem tördeltem a tésztát, hanem egészbe főztem, néha átkavargatva. Ügyeljünk arra, hogy annyi ideig főzzük, hogy még roppanós maradjon. Amikor megfőtt, leszűrtem és alaposan lecsepegtettem. Melegen tálaltam.

155_renamed_by_iws.jpg


Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr3112763318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása