Rengeteg patisszon termett az idén. Így megéri kisérletezgetni az elkészítésével. Ez a próbálkozásom nálunk nagyon bejőtt, mivel a patisszont és a gombát is imádjuk. Egy igazán "tökös" palacsintát készítettem, gombával töltve.Ne sajnáljátok kipróbálni!
Ahogy én készítettem:
A patisszon legyalultam, a levét kinyomtam. Ekkor 0.5 kg súlyt nyomott.
Fűszereztem, 1 csapott evőkanál sóval és pirospaprikával, 3 cikk zúzott fokhagymával, 1 kávéskanál borssal. Ütöttem hozzá két egész tojást.
Öntöttem bele 1 dl tejet, egy mokkáskanál sütőport is kapott és annyi lisztet, amit felvett ahhoz, hogy a palacsinta tésztánál picit sűrűbb masszát kapjak. Ezt jól elkevertem és hagytam fél órát állni.
Ezt követően - mint a palacsintát- két oldalról megsütöttem, a palacsintasütőt minden új darab előtt kenőecsettel kiolajozva. Nekem ebből a mennyiségből 10 darab lett.
Közben elkészítettem a gombát:
Én nagyon szép vargánya gombát kaptam és ebből készült a töltelék, de bármilyen ehető gombából készíthetjük.
A gombát megtisztítottam és darabokra vágtam.
Egy nagy fej vöröshagymát apró kockákra vágva zsíron megfonnyasztottam, majd a gombát is hozzáadtam. Megvártam, amíg kicsit levet ereszt és akkor fűszereztem (só, bors, pirospaprika, zúzott fokhagyma, kakukkfű, petrezselyemzöld).
Amikor a gomba zsírjára visszasült és megpuhult, öntöttem rá 2 dl 20 % -os főzőtejszínt és egyet újra forraltam rajta. Elkészült a töltelék.
Amikor a palacsinták kisültek, a gombás töltelékkel megtöltöttem, feltekertem és tálaltam.
Tálaláskor a gombasült levével meglocsoltam és melegen kínáltam.
Jó étvágyat!