Nálam a klasszikus karácsonyi sütik egyike a linzer. Előre elkészíthető, jól záródó kekszes dobozba, egy hétig is megtartja frisseségét. A kívánt formára alakítható. Ami a képeken nem látható, hogy tálaláskor cukrozott darált dióval szórtam meg.
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 18 gr sütőpor, 2 tasak vaníliáscukor, 2 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrtam, félkemény tésztát kaptam. Majd, lisztezett gyúrótáblán 3 mm vastagságúra nyújtottam.
Megfelelő szaggatóval formákat készítettem belőle, olyan módon, hogy a kiszagatott tésztának egyik felébe, a közepére lyukat is szúrtam. Tehát készült annyi sima, mint lyukas tészta.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem és 180 fokra előmelegített sütőben 4-5 percig sütöttem. Csak éppen addig, amíg egy kis színt kapott.
Amikor kihűlt megtöltöttem lekvárral. Én eper-és áfonya lekvárt használtam.
A sima tészta közepére tettem egy kávéskanál lekvárt, rátettem a lyukas tésztát és összenyomtam.
Tálaláskor cukrozott darált dióval szórom meg.
Hűvös helyre téve megpuhúl és jól záródó kekszes dobozban egy hétig is eláll.
Jó étvágyat!