3 az 1-ben tepsis csirkecomb
2017. december 26. írta: SzepiÁgi

3 az 1-ben tepsis csirkecomb

Pácolt sült csirkecomb, vele sült sajttal töltött fűszeres burgonyával és aszalt szilvával-gesztenyével töltött sült almával

 

Egy igazán időtakarékos étel a mostani, ahol "egy füst alatt" sül a hús a körete és a kompót is.
A finom illatok pedig már a sütés közben étvágygerjesztőek!

038_2.JPG

 

Ahogy én készítem:

Ahány személyre szeretném készíteni annyi egész csirkecombot (nálam 6 db) páclébe forgatok.
Páclé készítése:
Egy lábasba olíva olajt öntök és fűszerekkel (só, fűszerpaprika, zúzott fokhagyma, őrölt feketebors, majoranna, gyömbér, koriander, chili, rozmaring, fűszerkömény) alaposan összekeverem, majd a csirkecombokat bedörzsölöm a keverékkel. Az edényt lefedem és hűtőbe teszem pár órára, esetleg ezt a műveletet előző nap este elvégzem. Néhányszor átforgatom a húst a pácban.

006_1.JPG


Burgonyát hámozok és keresztbe bevagdosom 3-4 mm szélességben a burgonya feléig. A résekbe vékony csíkokra szeletelt füstölt sajtot dugok. Végül megszórom sültkrumpli fűszer-sóval.

013.JPG


Lehetőleg egyforma nagyságú almákat megmosok és a magházát az alma közepébe lyukat fúrva eltávolítom. Ezt a lyukat beszórom fahéjjal és kitöltöm vörösborban áztatott aszalt szilvával, előfőzött gesztenyével (ez el is hagyható) majd néhány szegfűszeget bele szúrok.

007_2.JPG


Egy megfelelő méretű tepsit, amibe a hozzávalók elférnek, kiolajozok öntök bele 0,5 dl langyos vizet és belesorakoztatom a pácolt csirkecombokat. Elhelyezem közötte a fűszeres burgonyákat és töltött almákat is.

021_2_1.JPG


Sütőbe teszem és 200 fokon 1 órán át sütöm. Addigra a vizet elpárologja és a hús is szép pirosra sül.
Tálaláskor a sült burgonyákat megszórom aprított vagy morzsolt petrezselyemzölddel.

034_2.JPG



Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr9013525539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása