Zöldfűszeres bundában sült kelkáposzta szeletek baconos nudlival
2018. február 06. írta: SzepiÁgi

Zöldfűszeres bundában sült kelkáposzta szeletek baconos nudlival

Húst "helyettesítő" finom zöldség

 

"Becsapósdi" étel készült nálam ! Kinézetre olyan mintha kirántott hús lenne, de itt a csavar. A finom bunda alatt kelkáposzta lapul. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. A körete pedig még önmagában is remek!

076_renamed_by_iws_3.jpg


Ahogy készítettem:

A kelkáposztát egészbe előfőztem. A főzővizet ízesítettem, sóval, borssal, fűszerköménnyel és zúzott fokhagymával. Az én káposztám 1,3 kg volt, amelyet 40 percig főztem.

026_renamed_by_iws_19.jpg

Miután kicsit megpuhult kiemeltem a vízből, lecsöpögtettem. Kimetszettem a torzsát és szeletekre vágtam (10 szelet). Félretettem és hagytam hűlni.

054_2_renamed_by_iws.jpg


Elkészítettem a bundát:
Tojásokat ütöttem fel (ehhez a mennyiséghez én 8 db tojást használtam) tojásonként, 1 evőkanál tejet és 2 evőkanál lisztet használtam. Ízesítettem sóval, borssal, fűszerköménnyel, zúzott fokhagymával, picike kurkumával. Kézi habverővel alaposan összedolgoztam. A palacsinta tésztának megfelelő sűrűséget kell elérni.

038_renamed_by_iws_13.jpg


Zöldfűszeres panírmorzsát készítettem:
Zabpelyhet daráltam (zsemlemorzsa helyett) és morzsolt zöldfűszerekkel összekevertem.  Használt fűszereim voltak, bazsalikom, oregánó, majoranna, kakukkfű.

043_renamed_by_iws_11.jpg


A kihűlt kelkáposzta szeleteket megforgattam a tojásos masszába, majd meg hempergettem a zöldfűszeres morzsába, kezemmel alaposan rátapasztottam.
Forróra hevített zsiradékban, közepes erősségű lángon mind két oldalát aranysárgára sütöttem.

058_renamed_by_iws_6.jpg


Papírtörlőre szedtem ki a megsült szeleteket és a fölösleges zsiradékot leitattam róla.

065_renamed_by_iws_1.jpg

 

Köretként nudlit készítettem:
A burgonyát héjában megfőztem, majd meghámoztam és áttörtem. 1 kg burgonyához 30-40 dkg (a burgonya minőségétől függ) lisztet,1 evőkanál búzadarát és 1 tojást valamint sót adtam. Ezeket alaposan összegyúrtam és lisztezett gyúrótáblán 1 cm vastag lappá nyújtottam, majd 5 cm széles csíkokra vágtam, melyből 1 cm vastag szeleteket készítettem. A kezemmel nudlivá sodortam.

Gyöngyöző, bő, sós vízben puhára főztem. Szűrőkanállal kiszedtem, langyos vízzel leöblítettem és jól lecsöpögtettem.

Bacont vékony csíkokra vágtam és hagymás zsíron megpirítottam.

A megsült szalonnát, zsírjával együtt összekevertem a nudlival.

061_renamed_by_iws_5.jpg


Ez lett a körete a bundás kelkáposztának.

079_renamed_by_iws_10.jpg

Együtt tálaltam és tejfölt is kínáltam hozzá.

109_renamed_by_iws_2.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr913640698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása