Ahogy én készítettem:
A csirkemellet, csíkokra vágtam, pár csepp olíva olajjal meglocsoltam, sóztam, borsoztam és állni hagytam.
A gombát laskákra aprítottam.
A csemege uborkát apróbb kockákra vágtam.
Vöröshagymát dinszteltem zsiradékon és a csíkozott csirkemellet ezen átsütöttem. Csak annyira, hogy színe legyen. Kiszedtem és a visszamaradt zsiradékon pároltam a gombát. Ízesítettem, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kevés fehér borral és egy kis húslével engedtem fel. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadtam a félretett húst, a kockázott uborkát, egy evőkanál mustárt és összerotyogtattam. A tejfölt a tejszínnel vegyítettem és a húsos anyaghoz öntöttem, jól összekevertem és már csak egyet forraltam. Megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaltam.
A köret lehet tetszőleges (rizs, tészta…), mi most krokettel fogyasztottuk.
Jó étvágyat!