Tepsis csirke
2015. augusztus 30. írta: SzepiÁgi

Tepsis csirke

Négy az egyben

 

Egy igazán idő takarékos receptemmel szeretnélek megismertetni benneteket.
Egy tepsiben készül a hús, a vegyes köret, burgonya és körte . Az eredmény fenomenális !

 

051_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítettem:

Szükséges hozzá egy egész csirke, melle és belsőségek nélkül. A csirkét kívül, belül sózom és borsozom.
A rizst, hagymás zsíron megfuttatom és fedő alatt húslével felengedve, puhára főzöm.
A zöldségeket, ételízesítővel megszórva, vajon puhára párolom.
Ha a rizs és a zöldségek is elkészültem, vegyítem őket.
A körtéknek a szárát és magházát eltávolítom, és kevéske fahéjjal megszórom.
A burgonyát meghámozom és félbe vágom, sóval megszórom.

A tepsit kivajazom, vaj darabkákat vagdosok az aljára. Belefektetem, hátukon a csirkéket. A melle része helyére, a hasüregébe halmozom a rizses zöldséget. A csirke lábát és szárnyát összekötöm, hogy sütés közben is egyben maradjon. Hagymakarikákat teszek a tetejére, amit kicsit őrölt pirosparikával meghintek.
Körbe rakom a félbevágott burgonyával és melléhelyezem a körte darabokat is.

Alufóliával lefedem és 200 fokon 1 órán át, vagyis a hús puhulásáig sütöm.  Akkor leveszem a fóliát róla és addig hagyom a sütőben, amíg szép pirosra, ropogósra sül.

Így együtt készült a hús, a köret, a burgonya és a kísérő sült körte is!
Csodálatos  a látványa és mennyei az íze!

 

057_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr737746536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.