Szezámmagos,sajtos,vajas pogácsa
2015. szeptember 03. írta: SzepiÁgi

Szezámmagos,sajtos,vajas pogácsa

Még a mérleget sem kell elővenni

Egy pofon egyszerű, nagyon finom pogácsa recept, amit nem tudok elégszer elkészíteni :)
Mérleget sem kell hozzá elővenni! 


pogacsa_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:


A mérce  2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
4 bögre liszt, 1 kocka Rama, vagy vaj (25 dkg), 3 tojás sárgája + 1 a kenéshez, 1 csapott evőkanál só, 1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma),1 előre csomagolt élesztő (50 g), 15 dkg reszelt sajt, egy marék szezámmag

Elkészítés:

Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.  A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.


A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük legalább öt-hat órát. Este érdemes begyúrni és reggel sütni.A hűtőbe, tálba tegyük, takarjuk le egy műanyag fedővel.


Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül, 1cm vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk, majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket.

 Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük 180fokon.

 

013_3_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!





A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr817757274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klára Fehèrvári Lelkesnè 2016.09.16. 14:50:23

Kedves Ági! Imádom a gyors, minél kevesebb macera, de oltári finom kajáidat, módszereidet. Fiatal sem vagyok már, picinyke lakásban élek együtt a családommal, de mégis külön házt,ban, mert mindenki másképp csinálja! Nálunk a vejem főz, nagyon jól, de sokszor másképpen csinálunk meg vmit. Nekem meg már a fürgeségem sem a régi, ha van kedven este 10kor, vagy hajnalban 4-kor/kánikula miatt/, A mennyiségekkel még mindig bajom van, hogy csak 1 személyre nehéz főzni, íze sem olyan. Szóval köszi a receptjeidet, sokat ki fogok próbálni, csak már hűvösebb lenne.Sok szeretettel üdvözöllek, és hálás vagyok a sorsnak, hogy rád találtam!

SzepiÁgi 2016.09.16. 23:39:55

@Klára Fehèrvári Lelkesnè:
Drága Klárika!
Nagyon szépen köszönöm kedves soraidat. Nagy öröm számomra, ha valakinek is a segítségére tudok lenni. Én sem szeretek sok időt a konyhában tölteni, ezért igyekszem minél egyszerűbben, de ízletesen főzni.
Ha tetszenek a főztjeim, válogass kedvedre, mindig szeretettel várlak!
Ölellek szeretettel!
süti beállítások módosítása