A gyümölcsök csodálatos ízükkel mindig elvarázsolnak. Ebben a sütiben, a zamatos körte, ízét élvezhetjük.
Én így készítem:
Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt, 15 dkg Ráma margarin, 1 db tojás, 1 dl tejföl, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só.
töltelékhez:
8 db nagy körte, 1 kis pohár tejföl, 2 db tojás, 3-4 evőkanál porcukor, 1 teáskanál fahéj.
kenéshez:
1 db tojás
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, egy kisebbre és nagyobbra.
A nagyobbikat, lisztezett gyúrótáblán, tepsi nagyságúra elnyújtjuk, majd a tepsibe tesszük (nem kell vajazni és lisztezni) úgy, hogy az oldalán pereme legyen.
A körtéket meghámozzuk, magházát, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsiben lévő tésztán elrendezzük.
A habosra felvert tojást, elkeverjük a tejföllel, fahéjjal, cukorral és a körtére locsoljuk.
A tészta másik felét is elnyújtjuk és beterítjük vele a körtét. A másik tésztán lévő peremet ráhajtjuk és összenyomjuk.
A felvert tojással megkenjük. Villával néhány helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük (kb.35-40 perc).
Kicsit hagyjuk hűlni és szeleteljük. Tálaláskor vaniliás- vagy porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat!