Tejfölös, körtés süti
2015. szeptember 10. írta: SzepiÁgi

Tejfölös, körtés süti

Méz édes körte a sütiben

 

A gyümölcsök csodálatos ízükkel mindig elvarázsolnak. Ebben a sütiben, a zamatos körte, ízét élvezhetjük.

042_renamed_by_iws.jpg

Én így készítem:

Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt, 15 dkg Ráma margarin, 1 db tojás, 1 dl tejföl, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só.

töltelékhez:

8 db nagy körte, 1 kis pohár tejföl, 2 db tojás, 3-4 evőkanál porcukor, 1 teáskanál fahéj.

kenéshez:
1 db tojás

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, egy kisebbre és nagyobbra.
A nagyobbikat, lisztezett gyúrótáblán, tepsi nagyságúra elnyújtjuk, majd a tepsibe tesszük (nem kell vajazni és lisztezni) úgy, hogy az oldalán pereme legyen.

A körtéket meghámozzuk, magházát, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tepsiben lévő tésztán elrendezzük.

A habosra felvert tojást, elkeverjük a tejföllel, fahéjjal, cukorral és a körtére locsoljuk.

A tészta másik felét is elnyújtjuk és beterítjük vele a körtét. A  másik tésztán lévő peremet ráhajtjuk és összenyomjuk.

A felvert tojással megkenjük. Villával néhány helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük (kb.35-40 perc).
Kicsit hagyjuk hűlni és szeleteljük. Tálaláskor vaniliás- vagy porcukorral meghintjük a tetejét.

050_renamed_by_iws.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr67771424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.