Egészségesen táplálkozni vágyóknak, diétázóknak és mindenkinek ajánlom ezt a vitamin dús és csodálatosan ízletes zöldségtálamat. Önállóan, hidegtálak mellé, húsokhoz egyaránt kiváló!
Ajánlatom a készítéséhez:
A kedvenc és éppen aktuális zöldségeinket szerezzük be hozzá.
Amit én használtam; paradicsom, paprikák,(kápia - sárga és zöld színű kalaforniai - tv paprika), uborka, fehér-és lila káposzta, vörös- és lilahagyma, olívabogyó, feta sajt.
A paradicsomot, paprikákat, uborkát, feta sajtot, apró kockákra vagdossuk. A hagymákat és káposztákat vékony, nem túl hosszú csíkokra szeljük, az olívabogyót négyfelé aprítjuk.
Mindezt egy keverőtálban alaposan összeforgatjuk, balzsamecettel kicsit meglocsoljuk.
Egy nagy adag joghurtot adalékmentes sóval, egy csomó aprított kaporral és zúzott fokhagymával kikeverünk és tálalás előtt a zöldségekre öntjük.
A tálcát vagy tálat, amiben tálaljuk, kibéleljük friss saláta levelekkel és erre halmozzuk a zöldségeket.
A díszítés mindenkinek a kreativitására van bízva, a zöldségtálhoz használt zöldségekből.
Önállóan, hidegtálak mellé, húsokhoz egyaránt kiváló és egészséges.
Jó forró, finom gyümölcs teát ajánlok hozzá.
Jó étvágyat!