Egy nagyon finom, gyümölcsös " nasit " hoztam ez alkalommal, mely melegen és hidegen is nagy élvezetet nyújt számunkra.
Ahogy én készítem:
3-4 db almát meghámozok és felszeletelem. Vajon, fahéj és porcukor ízesítéssel megdinsztelem.
6 db szikkadt zsemlét vagy kiflit, 1-2 cm-es darabokra vágok és vanilliáscukorral ízesített meleg tejjel meglocsolom, hogy mindenhol érje, de ne ázzon el.
4 db tojást ketté választok. A sárgáját, cukorral és egy citrom reszelt héjával habosra keverem, majd a megáztatott kiflivel óvatosan összekeverem.
Egy megfelelő méretű edényt (tepsit, az enyém 32x26-os) vastagon kikenek vajjal és a sütési felületet megszórom zsemlemorzsával.A massza felét elegyengetem benne és erre rásimítom a dinsztelt almát és a maradék masszával beterítem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 25- 30 percig sütöm.
Közben, a tojás fehérjéket habbá verem, 1-2 evőkanál baracklekvárt apránként adagolva hozzá.
Amikor átsült a tészta, kivesszem a sütőből és a habot a tetejére simítom (én pecsenyés kanállal szoktam halmokat szépen egymásutánjába, mert úgy mutatósabb).
Visszahelyezzük a sütőbe, de már csak addig, amíg a hab a tetején halványbarna árnyalatot nem kap.Szépen szeletelhető!
Jó étvágyat!