Akik a babot szeretik, azoknak egy csoda finom, laktató eledel. Igazi ínyenc falat!
Én így készítem:
A felforrósított zsiradékon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát és hozzáadom a darált húst (én sertést és marhát vegyesen használok). Mikor levet enged, az összezúzott fokhagymát, a csíkokra vágott pritaminpaprikát, a fűszereket (só, bors, oregánó, erős paprika), adok hozzá és a húslével (kockából is lehet készíteni) engedem fel.Folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg a hús meg nem puhul. Ha a levét elfőtte, a pörkölthöz hasonlóan mindig csak egy kis húslével pótolom.
Amikor a húst megfelelő puhának érzem, kanalazom bele a sűrített paradicsomot, majd öntöm hozzá a sós vízben előre megfőzött babot és a kukoricát. (használhatunk konzervbabot és konzervkukoricát is, ilyenkor nem szükséges előfőzni) a szétmorzsolt chili-paprikát. Tíz perccel ezután leveszem a tűzről, és tálalom.
Aki szereti, kevés cukorral vagy 3-4 szem édesítővel tovább ízesítheti.
Főtt tojással és friss kenyérrel tálalom.
Jó étvágyat!