Mexikói chilis bab
2015. szeptember 24. írta: SzepiÁgi

Mexikói chilis bab

A nagy "durranás"

 

Akik a babot szeretik, azoknak egy csoda finom, laktató eledel. Igazi ínyenc falat!

002_renamed_by_iws.jpg

Én így készítem:

A felforrósított zsiradékon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát és hozzáadom a darált húst (én sertést és marhát vegyesen használok). Mikor levet enged, az összezúzott fokhagymát, a csíkokra vágott pritaminpaprikát, a fűszereket (só, bors, oregánó, erős paprika), adok hozzá és a húslével (kockából is lehet készíteni) engedem fel.Folyamatosan kevergetve addig főzöm, míg a hús meg nem puhul. Ha a levét elfőtte, a pörkölthöz hasonlóan mindig csak egy kis húslével pótolom.

mexikoi_csilisbab_renamed_by_iws.jpg

Amikor a húst megfelelő puhának érzem, kanalazom bele a sűrített paradicsomot, majd öntöm hozzá a sós vízben előre megfőzött babot és a kukoricát. (használhatunk konzervbabot és konzervkukoricát is, ilyenkor nem szükséges előfőzni) a szétmorzsolt chili-paprikát. Tíz perccel ezután leveszem a tűzről, és tálalom. 

Aki szereti, kevés cukorral vagy 3-4 szem édesítővel tovább ízesítheti.
Főtt tojással és friss kenyérrel tálalom.

044_renamed_by_iws.jpg
Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr77815168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása