Brassói aprópecsenye, burgonya, ropogós pirított hagymakarika, kapros uborkasaláta
2015. szeptember 28. írta: SzepiÁgi

Brassói aprópecsenye, burgonya, ropogós pirított hagymakarika, kapros uborkasaláta

A megunhatatlan klasszikus

 

Egy "klasszikusnak" számító étel, amit azonban soha nem lehet megunni !

030_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítem:

A húst  - én sertéscombból készítettem -  nem túl nagy (4x4 cm) kockákra vágom. Kevés vajon kiskockákra aprított vöröshagymát dinsztelek. Ráteszem a húst és minden oldalról megpirítom. Amikor kezd pirosodni, fűszerezem (só, bors, fehérbors, majoranna, kömény, zúzott fokhagyma)  nagyon kevéske vizet és ugyanannyi fehérbort öntök rá. Kavargatva készre sütöm, és tálalásig melegen tartom.

A burgonyát meghámozom és a hússal megegyező nagyságú kockákra vágom. Ételízesítővel megszórom és bő forró olajban minden oldalról megpirítom. Ha megsült, szűrőkanállal kiszedem az olajból és papírtörlővel leitatom róla a fölösleges zsiradékot. Tálalásig ezt is melegen tartom.


A vöröshagymát meghámozom és 1-2 mm vastagságú karikákra szeletelem. Paprikás, lisztben alaposan megforgatom és bő, forró olajban ropogósra sütöm. ha megsült, szűrőre szedem és lecsöpögtetem róla az olajat.

Ha minden elkészült tálalható. A húst össze lehet keverni a krumplival és a tetejére szórni a hagymakarikákat. Én külön szoktam választani, mert van, aki a hagymát nem szereti.


025_renamed_by_iws_4.jpg
Savanyúság illik hozzá. Mi kapros uborkasalátával fogyasztottuk.
Az uborkát, nem hámoztam, hanem körömkefével alaposan megdörzsölve lemostam. Karikára szeleteltem és besóztam. Amíg állt a sóban, elkészítettem a levet rá. A szokásos salátalébe (víz, ecet, cukor) apróra aprított kaporlevelet szórtam és ebbe tettem a sóból kinyomkodott uborka szeleteket. Tálaláskor, néhány csepp olívaolajat locsoltam rá.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr447847062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hatá Sára 2015.10.04. 17:12:57

Nagyon klassz a tálalás! Mindig össze szoktam keverni a brassóit, de legközelebb így tálalom én is! Köszönöm az ötletet!

SzepiÁgi 2015.10.05. 12:21:51

@Hatá Sára: Nagyon szívesen! Így mindenki saját ízlésének megfeleleőnen állítja össze a tányérján a fogást :)
süti beállítások módosítása