Paradicsomos krumplileves
2015. október 08. írta: SzepiÁgi

Paradicsomos krumplileves

Egyszerűen, nagyszerű

 

Csodálatosan üdítően hat ránk ez a leveske a szép színével, kicsit olaszos ízesítésével. Úgy is mondhatjuk, hogy egyszerűen, nagyszerű.

001_renamed_by_iws_2.jpg

Én így készítem:

A burgonyát meghámozom, és apróbb kockákra vágom. Sós, ételízesítős (melyet magam szoktam készíteni) vízben, egy fej vöröshagymával, 2-3 db babérlevéllel, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel ízesített, vízzel hígított paradicsomlében oda teszem főni.
Ha a krumpli megpuhult, habarást készítek. Paradicsompüréhez adok tejfölt (lehet helyettesíteni joghurttal vagy kefírrel is), lisztet és a levesből merített lével hígítom. Simára keverem és a levesbe szűröm.
Már csak egyet kell forrnia és kész!
Aki édeskésen szereti, tehet bele cukrot, ízlés szerint.
Hidegen is kitűnő!

 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr467950870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.