Még nincs itt a farsangi fánk szezon, de ilyenkor is jól esik ez az igazán olcsó, gyorsan elkészíthető finomság.
Én így készítem:
Hozzávalók:
30dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál kristálycukor, 1 kávéskanál zsír, tejföl, amennyit a tészta felvesz, ½ csomag sütőpor vagy 1dkg élesztő.
A hozzávalókat összegyúrjuk Lágy, gyúrt tészta finomságúnak kell lennie.
Késfok vastagságúra elnyújtom, 10x10 cm-es kockákat vágok belőle és a közepébe, 3 cm-es távolságban, két vágást készítek, 6-7 cm hosszúságban. A tészta csücskét az egyik nyílásba dugom , haránt szemben lévőt a másikba.
Forró olajban pirosra sütöm. Vigyázat, mert nagyon gyorsan sül.
Lyukaslapáttal kiszedem, jól lecsöpögtetem.
Még melegen meghintem vaniliás cukorral.
Mi házi lekvárral szeretjük a legjobban.
Ajánlom rögtön tripla adaggal készíteni, mert annyira kapós.
Jó étvágyat!