Forgácsfánk (csöröge, herőce...ki hogyan ismeri)
2015. október 10. írta: SzepiÁgi

Forgácsfánk (csöröge, herőce...ki hogyan ismeri)

Ennél olcsóbb és finomabb nasi nem létezik

 

Még nincs itt a farsangi fánk szezon, de ilyenkor is jól esik ez az igazán olcsó, gyorsan elkészíthető finomság.

dsc03974_renamed_by_iws.jpg

Én így készítem:

Hozzávalók:
30dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kávéskanál kristálycukor, 1 kávéskanál zsír, tejföl, amennyit a tészta felvesz, ½ csomag sütőpor vagy 1dkg élesztő.

A hozzávalókat összegyúrjuk Lágy, gyúrt tészta finomságúnak kell lennie.
Késfok vastagságúra elnyújtom, 10x10 cm-es kockákat vágok belőle és a közepébe, 3 cm-es távolságban, két vágást készítek, 6-7 cm hosszúságban. A tészta csücskét az egyik nyílásba dugom , haránt szemben lévőt a másikba.

002_renamed_by_iws_1.jpg

Forró olajban pirosra sütöm. Vigyázat, mert nagyon gyorsan sül.

006_renamed_by_iws_1.jpg

Lyukaslapáttal kiszedem, jól lecsöpögtetem.

009_renamed_by_iws_2.jpg  

Még melegen meghintem vaniliás cukorral.

016_renamed_by_iws_3.jpg


Mi házi lekvárral szeretjük a legjobban.

017_renamed_by_iws_5.jpg

Ajánlom rögtön tripla adaggal készíteni, mert annyira kapós.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr847954994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.