Kavart cseresznyés vagy meggyes süti
2015. október 14. írta: SzepiÁgi

Kavart cseresznyés vagy meggyes süti

Ennél egyszerűbbet még nem találtak ki


Gyakran készítem ezt a nagyon egyszerű és gyors , csoda finomságot! 


005_renamed_by_iws_1.jpg

Az én verzióm szerint:

Hozzávalók:
40 dkg kristálycukor, 40 dkg liszt, 4 dl tejföl, 1,5 csomag sütőpor, 2 db tojás, 1/2 kg kimagozott cseresznye vagy meggy.


Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A cseresznyét vagy meggyet kimagozzuk, és megforgatjuk zsemlemorzsában, ezután megszórjuk őrölt fahéjjal, vaniliás cukorral.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.


Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.


014_renamed_by_iws_6.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr277968560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.