Csülkös paszulyleves
2015. október 17. írta: SzepiÁgi

Csülkös paszulyleves

Íznek és illatnak nem lehet ellenállni

 

Nagyon laktató, egy finom házi kenyérrel akár egytálételként is fogyasztaható.

003_renamed_by_iws.jpg
Ahogy én készítettem:

Előző nap kuktában, megfőztem a füstölt csülköt. A főzővizét ízesítettem, babérlevéllel, 6-8 szem egész borssal, egy fej vöröshagymával és 5-6 cikk fokhagymával. Amikor megfőtt, kivettem a főzővízből és a főzőlevet is eltettem.
A babot beáztattam. 

003_2_renamed_by_iws.jpg
Másnap az áztató vízből kiszedett babot, a füstölthús levében oda tettem főni. Kóstolás után ízesítettem sóval. A bab puhulása után, vékonyan behabartam (tejföl liszt, főzőlé).
A füstölt csülköt a levesben kicsit felmelegítettem és így könnyedén el tudtam távolítani belőle a csontokat. Apróbb darabokra vágtam a húst és a leveshez adtam.

Tálaláskor, lilahagymát és erőspaprikát is kínáltam mellé.

028_renamed_by_iws_1.jpg
Csodálatos illat és ízvilágú ételt ehettünk.

jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr957985393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boldoganyu 2017.04.21. 10:39:39

Most készítem... :) Már nem először.
Légyszi, tedd be a címkék közé azt is, hogy bableves, hogy legközelebb is megtaláljam, mert a paszulyleves nem biztos, hogy eszembe jut legközelebb is. :) Köszi. Puszi
süti beállítások módosítása