Egyszerűen elkészíthető, ízletes étel a mindennapokra.
Ahogy készült:
Az egész csirkecombokat, sóztam, borsoztam és megszórtam majorannával.
Kivajazott tepsibe egymás mellé helyeztem, öntöttem alá annyi sört, hogy a combokat negyedéig ellepje.
Betakartam alufóliával és 180 fokon sütöttem 40 percig. Ekkor óvatosan, hogy a gőz meg ne égesse a kezemet, levettem róla a fóliát. A felgyűlt lével meglocsolgattam és visszatettem a sütőbe addig, amíg szép piros színt nem kapott.
Petrezselymes, kukoricás rizs készült hozzá.
Kevés zsiradékon, apróra vágott hagymát dinszteltem, megpergettem benne a rizst. Felöntöttem a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű húslével és fedő alatt puhára pároltam. Még melegen összekevertem főtt kukoricaszemekkel és megszórtam, aprított petrezselyemlevéllel.
Szépen kiegészítette a színes zöldségsaláta:
Uborkát karikákra, pritamin paprikát, tv paprikát, lilahagymát csíkokra vágtam. Kicsikét sóztam, megszórtam apróra vágott kaporlevéllel és citromos olívaolajjal meglocsoltam.
Jó étvágyat!