Frankfurti leves
2015. október 27. írta: SzepiÁgi

Frankfurti leves

Könnyen, gyorsan, finomat...

 

Nagyon laktató, ízletes és aránylag gyorsan elkészíthető ez a leves.

011_renamed_by_iws_3.jpg

Ahogy én készítem:

A kelkáposztát, alapos mosás után, kb. 2-3 cm-es  csíkokra  szeletelem. Bőven ellepő vízben oda teszem főni. Ízesítem, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, sóval, borssal, pici majorannával, házi ételízesítővel.

A frankfurti virslit szeletelem, és vajon minden oldalról kicsit megpirítom.
Amikor már majdnem megpuhult a káposzta, akkor néhány szem kockákra vágott burgonyát, és a virslit is hozzáadom.

Közben kiveszek egy-két merőkanállal a léből és abban joghurtot vagy tejfölt, pirospaprikát alaposan simára keverek. Ezt a keveréket visszaszűröm a levesre és jól kiforralom.

010_renamed_by_iws_4.jpg

Mi jó puha házi kenyérrel szeretjük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr988024896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.