PiPi torta
2015. október 30. írta: SzepiÁgi

PiPi torta

Torta helyett azoknak akik nem szeretik a tortát és a torta imádóknak torta előtt

 

Biztos vagyok benne, hogy a torta imádók és a tortát nem szeretők tetszését is elfogja nyerni ez a finom rakott csirkemelles torta!


nyar_069_renamed_by_iws.jpg
Ahogy én készítem:

Hozzávalók:
2 szép nagy csirkemell (kb. 1 kg), 2 nagy dobozos tejföl, 15 dkg trappista és 15 dkg füstölt sajt, 20 dkg bacon vagy sonka, 1 csomó új hagyma (szárastól), 1 csokor friss citromfű, 4 db tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, só, bors.

Szükségünk lesz egy magas falú tűzálló sütőtálra.

Elkészítése:
A megmosott csirkemelleket 3x3 cm-es darabokra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal.
A tejfölbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk az apróra vágott újhagymákat, az aprított citromfüvet és a kétfajta reszelt sajtot. Az egészet jól összedolgozzuk és a masszát, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk (keveset, mert a húson is van a fűszerekből).
A sütőtálunkat a vajjal vagy margarinnal alaposan kikenjük (az oldalát is).
A tejfölös massza egy harmadát a sütőtálba öntjük, elterítjük az alján, és az ízesített csirkemell felét ráöntjük, elegyengetjük. Ezt meglocsoljuk a tejföl második harmadával. Ennek a tetejére kerül a maradék csirkemell, amit ismét meglocsolunk a tejföl harmadik harmadával. Az egészet ízlésesen beterítjük a baconnel vagy sonkával.
180 fokon , kb. 1 órán át süssük, fóliával betakarva. Az utolsó 15 percben, emeljük le (óvatosan, hogy a kezünket a gőz meg ne égesse). Ekkor kapja a szép színt.
15 perc pihentetés után, szép tortaszelet formájú darabokat lehet belőle kimetszeni.

Biztos vagyok benne, hogy a tortaimádók és a nem tortaimádók tetszését is el fogja nyerni!
Vajas burgonya pürét tálaltam hozzá.


nyar_099_renamed_by_iws.jpg
Jó étvágyat!





A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr608036336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása