Kedvenceink közé tartozik a gyümölccsel párosított hús. Általában ünnepekre szoktam készíteni.
Ahogy én készítettem:
Az aszalt szilvát vörösborba beáztatom.
A pulyka mellfilét, téglalap alakúra kiklopfolom és sózom, borsozom.
Egy megfelelő méretűre szabott alufóliát, vékony bacon szeletekkel beborítok. Erre fektetem a kiklopfolt mellfilét, aminek a közepére, hosszában egy csíkban teszem a vörösbortól lecsepegtetett aszalt szilvát. Két oldalról ráhajtom a húst a szalonnával, és henger alakúra formálom (segítségünkre lesz a fólia is).
A fóliával beburkolom és tepsibe helyezem. 180 fokon, egy órán át sütöm (hústűvel ellenőzöm, hogy megsült-e).
Ha elkészült, kiveszem a sütőből és a fóliát eltávolítom róla. Langyosra hűtöm és úgy szeletelem.
Mi köretnek vajon párolt brokkolit és bébi répát, valamint borsós rizst választottunk.
A zöldségeket megszórtam házi ételízesítővel és vajon wokban puhára pároltam.
A borsót együtt főztem a szokásos módon, a rizzsel.
Ízlésesen tálra helyeztem és tálaltam.
Áfonya szósz volt még a kiegészítője.
Jó étvágyat!