Lúdláb torta
2015. november 08. írta: SzepiÁgi

Lúdláb torta

Aki az édességet szereti, ezt ne hagyja ki

 

Nem erősségem a tortasütés, azért néha megpróbálkozom vele. Én személy szerint nem vagyok "édesszájú", de nem büntetem a család többi tagját.
Főleg ünnepekre, a friss torta, mindig nyerő.

083_renamed_by_iws.jpg

Ahogy én készítettem:

Hozzávalók:

A tésztához:
9 db tojás, 30 dkg cukor, 8 evőkanál rétesliszt, késhegynyi szódabikarbóna, 18 dkg darált dió

A töltelékhez:
37 dkgvaj, 30 dkg porcukor,  4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 db tojás

A csoki bevonathoz:
5dkg vaj, 20 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:
habtejszín, magozott meggy

Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját jól kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a késhegynyi szódabikarbónával elkevert réteslisztet, és a tojások fehérjéből vert kemény habot valamint a darált diót.
180°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm, majd kihűtöm.
A töltelékhez a vajat jól kikeverem a porcukorral, majd hozzáadom a kakaóport és a végén az egész tojásokat.

Ha a tészta kihűlt, egyenletesen eloszlatom rajta  a krémet.
A csoki mázhoz, a csoki 3/4 részét a vajjal gőzfürdő felett, alacsony tűzön felolvasztom majd a tűzről levéve beletördelem a maradék 1/4 részt, és folyamatos kevergetés mellett megvárom, amíg elolvad. Ha kész a máz, egyenletesen eloszlatom a krémréteg tetején. Kicsit félre teszek belőle a díszítéshez.

Jól lehűtöm és díszítem, keményre vert tejszínhabbal, magozott meggyel és az újra felmelegített csoki mázzal. Tálalásig, hűtőben tartom.

014_renamed_by_iws_9.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr668060208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.