Tejfölös kelkáposzta főzelék, sült kolbásszal
2015. november 09. írta: SzepiÁgi

Tejfölös kelkáposzta főzelék, sült kolbásszal

Egyszerű, de finom

 

Szeretjük az egyszerű és mégis finom ételeket. Ilyen ez a főzelék is.


002_renamed_by_iws_2.jpg

Ahogy én készítem:

A kelkáposztát alaposan megmosom, a torzsát eltávolítom és ujjnyi vastag csíkokra vágom.
A burgonyát (1 kg káposztához számítva, 30-40 dkg burgonya) meghámozom, és apró kockákra vagdosom.
Felteszem főni ezeket együtt annyi vízben, ami bőven (egy ujjnyira) ellepi. Ízesítem sóval, borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, ételízesítővel.

Ha a káposzta és a burgonya is megfőtt, rántást készítek (zsiradék, liszt, kevés fűszerpaprika) felengedem a káposzta főzőlevével és simára keverem. Szűrőkanálon keresztül visszaszűröm, a főzelékre (ez fogja besűríteni) és állandó kavargatás mellett újra forralom.

Amikor már eloltottam alatta a lángot, egy nagypohár tejfölt belekeverek. Alaposan eldolgozom a főzelékbe.

Vöröshagymát apró kockákra aprítok, és zsiradékon kissé megfonnyasztom. A kolbászt (ki, milyet szeret, ha nem ízesített, akkor ételízesítővel be lehet dörzsölni) bevagdalom és a hagymás zsiradékon minden oldalról szép pirosra sütöm.

014_renamed_by_iws_10.jpg

Ez lesz a feltét a főzelékre.

013_renamed_by_iws_6.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr898065306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.