A hús a tészta és a gyümölcs házasítása, remek ötletnek tűnt számunkra! Szerettük és jól laktunk vele.
Ahogy én készítettem:
Az oldalasnak az alábbi pácot készítettem:
Olaj,reszelt vöröshagyma, zúzott fokhagyma, fekete bors, chili paprika, fűszerkömény, rozmaring, majoranna, só.
Ebben a pácban megforgattam párszor a darabolt oldalast és egy órát hagytam állni a páclében.
Utána tepsibe öntöttem a páclével együtt, pici vizet öntöttem alá és fóliával lefedve sütőbe tettem. 180 fokon, 50 perc alatt puhult meg. Ekkor eltávolítottam róla a fóliát és 10 percig még sütöttem a pecsenyelével locsolgatva és átforgatva.
Közben a tarhonyát lepirítottam és gyakori kevergetés mellett, húslével apránként felöntve, puhára pároltam.
A húsokat kiszedtem a pecsenye léből és ennek egy részében megpároltam a darabolt ananászokat, majd egy kis főzőtejszínnel bolondítottam meg.
Tálaláskor a maradék pecsenyelével megöntöztem a tarhonyát is.
Jó étvágyat!