Egy nagyon finom, reggelire, vacsorára egyaránt fogyasztható sütike.
Ahogy én készítem:
Hozzávalók:
40dkg liszt, 5db tojás, 25dkg porcukor, 2,5dl étolaj, 1,5dl langyos víz, 1csomag vanílliás cukor, 1csomag sütőpor, 2evőkanál kakaópor, csipet só, 1citrom reszelt héja.
Elkészítése:
Először a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá, és egyelőre tegyük félre.
A sárgáját keverjük habosra a porcukorral, vanílliás cukorral, majd adjuk hozzá kanalanként a langyos vizet, az olajat, csipet sót és a reszelt citrom héját.
Ha ezek jól elvegyültek, apránként keverjük hozzá a sütőporral elvegyített lisztet, végül a kemény habbá vert tojás fehérjét is, amellyel már csak óvatosan kevergessük.
Az elkészült tésztát, két részre osztjuk. Az egyik felébe bele keverjük a kakaóport, a másik fehéren marad.
Kivajazzuk a tortaformát, és megtöltjük a következő módon. A közepétől kiindulva, 2evőkanál fehér tésztát teszünk, erre kerül 2evőkanál kakaós tészta, és így váltogatjuk addig, amíg a tésztánkból tart. Vigyázzunk arra, hogy mindig a közepére kerüljön a következő, mert csak így lesz szép csíkos!
Előmelegített sütőben, 180 fokon, tűpróbáig sütjük (kb.35-40perc).
Én tortának nevezem, mert torta formában sütöm, de kalácsszerű, nagyon finom reggelire, vacsorára is, vajjal, lekvárral, mézzel, teához, kakaóhoz...
Jó étvágyat!