A hal nagyon egészséges, mégis a statisztikák szerint, keveset fogyasztanak a magyar emberek!
Pedig, finom, könnyed, mégis laktató ételek készíthetők belőle. Ilyen volt ez a halas étel is.
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:
1 kg natúr halfilé (fagyasztott) só, őrölt bors, petrezselyemzöld, citrom, 20 dkg tejszínes krémsajt,20dkg trappista sajt, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj, liszt, citromlé
A fagyos halszeleteket szobahőmérsékleten hagytam felengedni, majd tenyérnyi darabokra vágtam (így lett 8 szelet). Besóztam, citromlével meglocsoltam.
A tejszínes krémsajtot tálba tettem, hozzáreszeltem a trappistát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, aprított petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával. Egyneművé kevertem.
A halszeleteket lisztbe forgattam, kevés vajon 1-2 percig mind két oldalát elősütöttem. Kivajazott tepsibe rakosgattam, tetejükön elosztottam a sajtbundát úgy, hogy szépen befedje.
Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Párolt petrezselymes rizzsel
és vegyes joghurtos zöldséggel tálaltam.
Jó étvágyat!