Kakaós csiga
2015. november 25. írta: SzepiÁgi

Kakaós csiga

Hideg kelesztéssel

 

Ilyenkor amikor bejönnek a hűvösebb idők, hideg kelesztéssel készítem a kedvelt kakaós csigánkat.
kakaos_csiga_2_renamed_by_iws.jpg
Ahogy én készítem:

Tészta hozzávalói:
25 dkg finom liszt, 5 dkg magalica zsír, 1 dl langyos tej, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 1 csipet só
Töltelék hozzávalói:
2 dkg olvasztott vaj, 4 evőkanál kristály cukor, 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1/2 evőkanál fahéj

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a zsírt, sót, cukrot. A langyos tejbe, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Hozzáadjuk a liszthez és alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk és egy éjszakán át, hűvös helyen kelesztjük.
Másnap reggel, átgyúrjuk és 30 x 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros - fahéjas- kakaós keveréket.
Szorosan feltekerjük és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle. Kicsit meglapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tetejét megkenjük felvert tojással és 10-15 percig hagyjuk még kelni.
Előmelegített sütőbe, 25-30 percig sütjük.
Aki szereti, még melegen megszórhatja porcukorral.

kakaos_csiga_renamed_by_iws.jpg
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepizek.blog.hu/api/trackback/id/tr998114824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.