Amikor nem szeretnék sokat pepecselni az ebéd készítéssel, mindig előkapom kedvenc cserépedényemet. Minden együtt készülhet benne és az ízek is sokkal finomabbak, mint tepsis, hagyományos módon. Most sem alakult ez másképp.
Ahogy én készítettem:
A cserépedényt, legalább 2 órát, fedelével együtt, hideg vízbe áztattam.
A csirkecombokat, alaposan bedörzsöltem házi ételízesítővel, majd baconnel betekertem.
A hordós káposztát, átmostam, jól lecsögögtettem. Hagymás zsíron megforgattam párszor és fűszerpaprikát adtam hozzá.
Az almáknak a magházát eltávolítottam és cikkekre vágtam.
A vízből kiemelt cserépedénybe rétegeztem az előre elkészített hozzávalókat.
Először az edény alját, baconnel kibéleltem.
Erre a káposzta felét terítettem.
Majd az almacikkek következtek, amit a káposzta másik felével beterítettem.
Legfelülre a baconbe tekert csirkecombok kerültek. Ezt még körbe raktam almacikkekkel.
Ráhelyeztem az edény fedelét és a hideg sütőbe helyeztem. Bekapcsoltam a sütőt és 5 percenként fokozatosan emeltem a sütő hőfokát 180 fokra. 1 órán át sütöttem, akkor leemeltem a fedelét, durvára reszelt sajttal megszórtam és még 20 percet így sütöttem.
Brutálisan finom ízeket élvezhettünk!
Jó étvágyat!