Ha már unjuk a húst vagy egy kiadós leves mellé szeretnénk valamit, esetleg csak csemegéznénk finomat, ajánlom ezt a finomságot!
Ahogy én készítettem:
A zsemlék tetejét levágtam és a belét kikapartam. Langyos, cukros tejbe egyenként megmártottam (vigyázva, hogy ne szívja teljesen meg magát).
A gyümölcsöket (alma, körte, szilva, szőlő) apró darabokra vágtam és megszórtam fahéjjal, vaniliáscukorral.
A túrót villával összetörtem (morzsásra) tojássárgáját és vaniliáscukrot adtam hozzá és kikevertem , majd vegyítettem a fahéjas gyümölccsel.
Ezzel töltöttem meg a zsemléket és kivajazott tepsibe helyeztem.
Előmelegített sütőbe tettem és 35-40 percig sütöttem 160 fokon.
Közben elkészítettem a csoki öntetet:
Étcsokit, gőz fölött olvasztottam és tejszínt valamint pici vajat adva hozzá, alaposan kikevertem.
Ezt külön is tálaltam a töltött zsemlék mellé, hogy mindenki ízlésének megfelelően locsolgassa vele.
Jó étvágyat!