Ezt az ételt hagyományos módon (fóliával lefedve) és cserépedényben is lehet készíteni. Én az utóbbit választottam, mert szeretem a cserépedényben készült ételelek zamatosságát. Gyorsan, kis energiával, mindent egyben készítettem.
Ahogy nálam készült:
A szeletelt húst (nálam sertéscomb), só, bors, zúzott fokhagyma, reszelt füstölt sajt, olívaolaj keverékében megforgattam. Hagytam addig a hűtőben, lefedve állni, amíg a többi alkotórésszel elkészültem.
A sütőedényt kibéleltem baconnel, füstölt szalonna kockákat és aprított lilahagyma kockákat szórtam rá.
Ezt beterítettem az ételízesítővel elkevert, aprított zöldségek egyharmadával.
A burgonyát meghámoztam és hasábokra vágtam, majd ezt is megszórtam ételízesítővel. A zöldség tetején egyenletesen elosztottam.
Erre újból a megmaradt zöldségeket tettem.
A húst a hűtőből kivéve, átforgattam és ezzel fejeztem be az rétegezést.
Lefedve, magas hőfokon sütöttem egy órán át.
Akkor jó vastagon újra megszórtam reszelt sajttal és még 20 percig, hagytam, hogy a sajt rápiruljon.
Ezt követően kicsit „felvidítottam”, díszítettem és tálaltam.
Házi, vágott vegyes savanyúságot fogyasztottunk hozzá.
Jó étvágyat!